အနီေရာင္ စပ်စ္သီးနွင့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီး ဘာကြာျခားသလဲ- ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြဟာ အနီ ေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ မ်ားစြာ ပါဝင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာ င္စပ်စ္သီးမွာ အနည္းငယ္ သာ ပါဝင္ပါတယ္။
- ကယ္လုိရီပါဝင္မႈ ပမာဏဟာ အစိမ္း ေရာင္စပ်စ္သီးမွာ အနီေရာင္စပ်စ္သီး ထက္ အနည္းငယ္ပိုျမင့္မား ပါတယ္။
- အန္သုိဆုိင္ရာနင္ ပမာဏဟာ အနီ ေရာင္စပ်စ္သီးမွာ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ အနည္း ငယ္သာ ပါဝင္ပါတယ္။
- အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ရီဗက္စထေရာ၊ ကတ္တခ်င္နဲ႔ ကြာစီတင္ လိုမ်ဳိး ဖေလ ဗုိႏြိဳက္ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြ ပါဝင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ကတ္တခ်င္ တစ္မ်ဳိးတည္းသာ ပမာဏ အနည္းငယ္ ပါဝင္ပါတယ္။
- အနီေရာင္စပ်စ္သီးဟာ ေသြးဖိအားကို က်ဆင္းေစႏုိင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာမူ မက်ဆင္းေစ ႏိုင္ပါ။
- အနီေရာင္ စပ်စ္သီးက ႏွလံုးေရာဂါ ဆုိင္ရာ ျပႆနာေတြကို ကာကြယ္ေပး ႏုိင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ကာကြယ္ထား ႏုိင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးကေတာ့ မျပဳလုပ္ ႏိုင္ပါ။
- အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ရီ ဗက္စထေရာဟာ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါ ကို ကုသဖုိ႔ ကူညီႏိုင္ေပမယ့္ အစိမ္း ေရာင္ စပ်စ္သီး ကေတာ့ မျပဳလုပ္ႏိုင္ပါ။
- အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ရီဗက္ စထေရာဟာ မိႈေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိ ရွိေပ မယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ရီဗက္စထ ေရာ မပါဝင္ပါ။
- အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာပါဝင္တဲ့ ကြာစိတင္ဟာ ဓာတ္မတည့္မႈကို ဆန္႔က်င္ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရွိတာေၾကာင့္ ဓာတ္မတည့္ မႈ ျပႆနာ အမ်ဳိးမ်ဳိးကို ကုသႏုိင္ၿပီး အစိမ္း ေရာင္စပ်စ္သီးမွာမူ ကြာစိတင္ မပါဝင္ပါ။
- အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ အန္သိုဆိုင္ဆုိင္ရာနင္ဟာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ႏုိင္ တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရွိ ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ အန္သုိဆုိင္ရာနင္ မပါဝင္ပါ။
- ဒါေၾကာင့္မုိ႔ အနီေရာင္ စပ်စ္သီးဟာ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးထက္ အာဟာရ တန္ဖုိး ပိုမုိျမင့္မားပါတယ္။
The Express Times
No comments:
Post a Comment