လာေရာက္လည္ပတ္သူအားလံုး ကုိယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာရႊင္လန္းၾကပါေစ ...

ေခါက္ဆြဲထုပ္ကို အႏၱာရာယ္ကင္းေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္နည္း

လူအမ်ားစုဟာ ေရးေႏြးထဲ အဆင္သင့္ ထည့္စားရံု လြယ္ကူတဲ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ထုပ္ေတြကို စားသံုးမႈ မ်ားၾကပါ တယ္။ ဒါေတြက ၾကာရွည္လည္း အထားခံတဲ့အတြက္ ေနာက္ပိုင္းမွာ တျဖည္း ျဖည္း ပိုမိုတြင္က်ယ္ လာပါတယ္။ 

အဆင္သင့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္( Instant Noddle) ေတြကို ဂ်ပန္ကုမၸဏီ တစ္ခုက စတင္ ထုတ္လုပ္ခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။ အဆင္သင့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ ေတြကို ေန႔စဥ္ စားေနတာဟာ က်န္းမာေရးကို အႏၱရာယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ 

အေၾကာင္းကေတာ့ အာဟာရတန္ဖိုး နည္းပါးၿပီး ဆား(ဆိုဒီယမ္)၊ အဆီ၊ အခ်ိဳ မႈန္႔၊ အရသာ စတဲ့ အရာေတြ ပါဝင္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ပါ။ ဆား(ဆိုဒီယမ္) ပါဝင္မႈ မ်ားတာ ေၾကာင့္ အဆင္သင့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ထုပ္ေတြကို ေန႔တိုင္းစားရင္ ေသြးတိုးေရာ ဂါ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။အဲဒီကတစ္ဆင့္ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္တာနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ထိခိုက္တာတို႔ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ 

အရြယ္ေရာက္သူနဲ႔ ေလးႏွစ္ေက်ာ္တဲ့ က ေလးေတြရဲ႕ တစ္ေန႔မွာ ဆိုဒီယမ္ စားႏိုင္ တဲ့ ပမာဏက ၁၅၀ဝ မီလီဂရမ္ျဖစ္ၿပီး ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ေခါက္ဆြဲထုပ္တစ္ထုပ္ မွာ ပါဝင္တဲ့ ဆိုဒီယမ္က ၂၇၀ဝ မီလီဂ ရမ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ ေျခာက္ထုပ္မွာ ပါဝင္တဲ့ ဆီဟာ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္နည္း မမွန္ရင္ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

အခ်ိဳမႈန္႔ (Flavour) ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတိုးေရာ ဂါနဲ႔ တျခားေရာဂါေဝဒနာေတြကို ျဖစ္ေစ ႏိုင္ပါတယ္။ အရသာ (Junk Food ) အျဖစ္ အမဲ သားအနံ႔၊ ပင္လယ္စာအနံ႔ စတာေတြကို ထည့္သြင္းထားကာ ထုတ္လုပ္တဲ့ ကုမၸဏီ ေပၚမူတည္ၿပီး အမ်ိဳးအစား မတူေပမယ့္ အမ်ားအားျဖင့္ အႏၱရာယ္ရွိပါတယ္။

ေခါက္ဆြဲထုပ္ကို အမ်ားႀကီး စား ရင္ အစာမေၾကျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ေခါက္ ဆြဲထုပ္ကို အဆင္သင့္အစာ (Junk Food) အျဖစ္ က်န္းမာေရးနဲ႔ မညီၫြတ္ တဲ့ အစာလို႔ ေဝဖန္ၾကပါတယ္။ ေခါက္ ဆြဲထုပ္တစ္ထုပ္မွာ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္နဲ႔ အဆီပါဝင္မႈ မ်ားေပမယ့္ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၲဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္မႈက ေလ်ာ့နည္းပါတယ္။ 

ေခါက္ဆြဲထုပ္ကို အႏၱာရာယ္ကင္းေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္နည္း

ေခါက္ဆြဲထုပ္ကို ေဖာက္ၿပီး ေခါက္ ဆြဲေတြကို အရင္ဆံုး ေရေႏြးထဲ ထည့္ ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရကို သြန္ပစ္လိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲေတြ မကပ္ၿငိေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ ဖေယာင္း (Wax) ကြာက်သြားပါ လိမ့္မယ္။ ၿပီးမွ ဟင္းအရည္နဲ႔ စားခ်င္ရင္ ေရေႏြး ထပ္ထည့္ရပါမယ္။ ေခါက္ဆြဲက်က္မွ ဆီ၊ ဆား စတဲ့ ပါဝင္တဲ့ အရသာအမႈန္႔ေတြကို ထည့္ေပးရမွာ ျဖစ္ ပါတယ္။ 
ဒီနည္းက လံုးဝ အႏၱရာယ္ကင္း တာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ အရင္က လူအ မ်ားစုဟာ ေရေႏြးျပဳတ္ထဲ ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ပါဝင္တဲ့ ပစၥည္းေတြ အကုန္ထည့္ၿပီး ေခါက္ဆြဲက်က္ရင္ စားေလ့ရွိၾကပါတယ္။ ဒီနည္းနဲ႔ စာရင္ အခုေျပာျပတဲ့ ခ်က္ျပဳတ္ နည္းက အႏၱရာယ္ ပိုေလ်ာ့ပါးသြားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ 

ေနာက္တစ္ခ်က္က လတ္ဆတ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္း၇ြက္ေတြ ထည့္ျပီး ျပဳတ္စားရင္ ေခါက္ဆြဲထုပ္မွာ ပါဝင္မႈ နည္းတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ ေတြကို ရရွိေစႏိုင္တာေၾကာင့္ က်န္းမာ ေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။ 

အႏၱာရယ္ကင္းခ်င္ရင္ ေခါက္ဆြဲ ထုပ္ကို ေန႔တိုင္း မစားသင့္ပါဘူး။ တစ္ေန႔ သံုး-ေလးထုပ္စားတာကို ေရွာင္ရပါမယ္။ ႀကိဳက္လို႔ စားခ်င္ရင္ သံုးရက္ၾကာမွ တစ္ ထုပ္ေလာက္ပဲ စားပါလို႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္။

ေဒါက္တာဦးကိုကို 
သဘာ၀ရဲ့အားအင္မွ ျပန္လည္ေဖာ္ျပပါသည္။

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...